تغذیه در دوران کرونا؛ مواد غذایی مناسب و مضر برای ایام کرونا

مراقبت‌های ساده در ایام کرونا

دستورات غذایی و تغذیه دوران کرونا بسیار مهم است. برخی از مراقبت‌های ساده، شما را از ابتلا به ویروس کرونا (Corona virus) در امان نگه می‌دارد. در رابطه با ویروس خطرناک کرونا، باید به یاد داشته باشیم که پیشگیری بهتر از درمان است، چون در رابطه این بیماری خاص ما فقط خودمان را درگیر نمی‌کنیم بلکه کل جامعه درگیر می‌شود و ما در قبال افراد جامعه خود مسئولیم؛ پس بهتر است با پیشگیری، خطر این بیماری را برای خودمان و اطرافیان‌مان به حداقل برسانیم. یکی از مواردی که ما را از این بیماری دور می‌کند تغذیه در دوران کرونا است. طی این مقاله قصد داریم انواع مواد غذایی مناسب در ایام کرونا را به شما معرفی کنیم. در ادامه با هایپر لایف همراه باشید. ترس و وحشت از کرونا از عواملی است که خود سبب بروز بیماری می‌شود. مصرف غذاهای سالم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عدم ترس و اضطراب قبل از هر چیزی برای دوری از این بیماری توصیه می‌شود. به‌ جای رفتن به داروخانه و درمانگاه برای تهیه دارو، مصرف غذاهای سالم و مقوی را در اولویت قرار دهید؛ چرا که امکان انتقال ویروس در این اماکن از هر جای دیگری بیشتر است.

قبل از هر چیز لطفا نترسید!

لطفا نترسید زیرا اضطراب، ترس و وحشت از بیماری ممکن است سبب بیماری شود و سیستم ایمنی شما را تضعیف کند. به طور قطعی نمی‌توان گفت که فلان غذا می‌تواند در برابر این بیماری به‌ عنوان دارو عمل کند. چرا که یک ویروس جدید است و هنوز بر روی آن آزمایشات لازم انجام‌ نشده‌ تا به طور قطعی مطرح کنیم چه غذایی بر روی آن تأثیر گذار بوده و بهترین تغذیه دوران کرونا چیست که منجر به نابودی ویروس بشود. علاوه بر این هر روز شکل جدیدی از ویروس را می‌بینیم. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا لازم است ارتباطات خود را با دیگران به حداقل برسانیم، هر چه کم‌تر در معرض ویروس قرار بگیریم احتمال مبتلا شدن به بیماری در ما کم‌تر خواهد شد. این نکاتی است که قبل از مصرف هر خوراکی، لازم است به آن ها عمل کنیم.

حتما بخوانید:   درباره میزان قند خون چه میدانید!!

محصولات پیشنهادی: خرید عسل

دستورات غذایی برای پیشگیری از کرونا از دید طب سنتی

اصولا در طب سنتی برای درمان افراد بر اساس مزاج شخص، دارو تجویز می‌شود اما در این روزها مشاهده می‌کنیم که برای همه یک نسخه تجویز می‌کنند و آن هم خوردن گرمی برای همه مردم است؛ درصورتی‌که خیلی از افراد با خوردن غذاهای گرم دچار عارضه‌های تنفسی، خارش، کهیر و حتی سرفه می‌شوند و همان سرفه را که به دلیل خوردن غذای گرم به وجود می‌آید به ویروس نسبت می‌دهند. باید بگوییم تا امروز تحقیقات علمی و قابل استنادی در رابطه با تاثیر غذا‌ها و خوراکی‌ها با طبع سرد یا گرم بر ویروس کرونا صورت نگرفته است. و این مبحث کاملا به شرایط بدنی افراد بستگی دارد. به طور کلی مصرف غذا‌هایی متناسب با فصل منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن و کمتر شدن التهابات در فصول سرد سال یا فصول گرم سال خواهد شد.(جدا از بحث بیماری کرونا).

تغذیه در دوران کرونا

در این باره حتما نکات و توصیه‌های زیر را مدنظر داشته باشید:

میان وعده‌های سالم مصرف کنید

اغلب کودکان در تمام طول روز برای انجام فعالیت‌ها و بازی‌های خود نیاز به یک یا دو میان وعده دارند. متاسفانه میان وعده بری اکثر کودکان یعنی تنقلات! بهتر است کودکان این روزها به جای مصرف چیپس، پفک، شیرینی و کیک‌ها، به گزینه‌هایی سالم مانند آجیل، میوه‌های تازه، انواع میوه‌های خشک، تخم مرغ آب‌پز و یا سایر خوراکی‌ها روی آورند. این غذا‌ها مقوی و سیر کننده هستند و به عنوان مواد غذایی مناسب در دوران کرونا برای بزرگ و کوچک مفید و مناسب است.

اهمیت سبزی را در رژیم غذایی دست کم نگیرید

نکته مهم در تغذیه این‌ است که رژیم غذایی متعادل و متناسب داشته باشیم به این معنا که حجم مصرف میوه و سبزی بیش‌تر از همیشه باشد. در طول روز لازم است از چهار واحد میوه (چهار میوه متوسط) و پنج واحد سبزی (هر واحد سبزی معادل یک لیوان) استفاده کنیم. مصرف این مواد به مقدار بیش‌تر اشکالی ندارد و سبزی‌هایی که رنگ‌دانه‌های قوی مثل نارنجی، قرمز و زرد دارند دارای خاصیت آنتی‌اکسیدان‌های بالایی هستند که از جمله مواد غذایی مناسب در ایام کرونا به شمار می‌روند و تغدیه‌ای مناسب در دوران کرونا است.

ویتامین D را به رژیم غذایی خود راه دهید

با توجه به کمبود ویتامین در برخی از افراد جامعه، که در ایران این کمبود زیاد دیده می‌شود. و همچنین اهمیت ویتامین D برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف این ویتامین برای بدن بسیار ضروری است. درصورتی‌ که از وضعیت ویتامین D در بدن خودآگاهی ندارید نیاز نیست دوز بالای ویتامین را مصرف کنید شما می‌توانید از طرق طبیعی این ویتامین را تامین کنید، مثلا ساعاتی را در حیاط یا بالکن خانه پوست خو را در معرض نور آفتاب قرار دهید، تا ویتامین D در بدن شما ساخته شود.

حتما بخوانید:   گلوتامین چیست؟مزایا و معایب مکمل گلوتامین برای بدنساز ها

به اندازه کافی آب بنوشید

آب برای زندگی ضروری است چرا که مواد مغذی خون را حمل می‌کند، دمای بدن را تنظیم می‌کند، مواد زائد بدن را دفع می‌کند و مفاصل را نرم و روان خواهد کرد. بهتر است روزانه بین 8 الی 10 لیوان آب بنوشید. در بین تمام نوشیدنی‌ها بهترین انتخاب آب است؛ اما گاهی به جای نوشیدن آب خالص می‌توان از سایر نوشیدنی‌ها مانند انواع آبمیوه و آب سبزیجات استفاده کرد. چای و قهوه هم گزینه‌های بسیار خوبی هستند، اما مراقب میزان مصرف کافئین روزانه خود باشید. مصرف نوشیدنی‌های گازدار و شیرین به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

بیرون از منزل غذا نخورید

تا جای امکان غذایتان را در منزل میل کنید. این امر میزان تماس شما را با دیگران کاهش داده و احتمال بیماری را کاهش می‌دهد. رعایت فاصله حداقل یک و نیم متر در محیط‌های شلوغی مانند رستوران‌ها، سفره خانه‌ها و کافه‌ها امکان پذیر نیست. حتی اگر محیط به طور منظم ضد عفونی گردد تنها حضور یک فرد مبتلا به ویروس کرونا می‌تواند صدها خانواده را درگیر این بیماری کند.

زینک را فراموش نکنید

زینک یا روی! فرقی ندارد، از ترکیبات بسیار ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. از غنی‌ترین منابع زینک می‌توان به انواع گوشت‌ها اشاره کرد. اما برای دریافت زینک حتما لازم نیست گوشت بخورید، چرا که این ماده در بسیاری از مواد غذایی مانند عدس، کنجد، تخمه کدو و انواع حبوبات وجو دارد. شربت‌ها و قرص‌های بسیار زیادی در داروخانه‌های سطح شهر با عنوان‌های مختلفی وجود دارد اما دریافت این ماده مغذی اگر از مواد غذایی طبیعی باشد راه مطمئن و سالم‌تری است.

رژیم تغذیه ای نامناسب دوران کرونا

مصرف غذای بیرون، مانند فست فودها و غذاهای پرچرب و سرخ شده که هضم سختی دارند در این دوران مناسب نیست و توصیه می‌شود غذاها با روش‌های بهتر طبخ مثل بخارپز و آب پز تهیه شود. همچنین مصرف نمک و نوشیدنی‌های شیرین نیز توصیه نمی‌شود. زیرا ممکن است سیستم ایمنی بدن تحریک و ضعیف شود. تغذیه در دوران کرونا از اهمیت بالایی برخوردار است و بهتر است از غذاهای سالم و مقوی استفاده کنید. از آنجایی که الکل برای ضدعفونی انواع سطوح و دست‌ها استفاده می‌شود؛ تصور برخی از افراد بر این است که مصرف الکل برای نابودی کرونا کارآمد است! باید بگوییم که اصلا چنین نیست و و مصرف این ماده در هیچ منبع معتبری توصیه نشده است. بهتر است برای داشتن بدنی سالم و عمری مفید چه در دوران کرونا و چه در دوران غیر از کرونا، تغذیه سالم داشته باشید.

بنابراین با یک برنامه غذایی سالم و اجتناب از مصرف فست فود و غذاهای سنگین می‌شود با کرونا جنگید. لطفا از مصرف خودسرانه دمنوش‌ها و تجویز آن ها برای اشخاص مبتلا به ویروس بپرهیزید. مصرف برخی مواد غذایی مانند تخم‌مرغ که منبع پروتئین است برای بدن بسیار مناسب است، شما می‌توانید برای خرید انواع محصولات سالم و تازه به فروشگاه اینترنتی هایپر لایف مراجعه نمایید.

حتما بخوانید:   7 روش سنتی برای درمان گلو درد + راهکار خانگی

نکاتی که در قرنطینه باید رعایت شود

یکی از راهکارهای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، تقویت سیستم ایمنی است. که با خواب کافی و عمیق شبانه‌ به بهبود سیستم ایمنی کمک می‌شود، و بهتر است، از شب‌بیداری‌های طولانی و خواب در روز جلوگیری کنید. دومین کار برای تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ آرامش است زیرا اضطراب می‌تواند در بدن هورمون کورتیزول تولید کند که این هورمون سیستم ایمنی بدن شما را تحت تأثیر قرار داده و بدن را ضعیف می‌کند. در دوران کرونا از گرفتن رژیم‌های سخت لاغری به شدت پرهیز کرده و در مصرف هر ماده غذایی حد اعتدال را رعایت نمایید

اگر علائم بیماری را دارید، چکار کنید؟

در زمان مشاهده علایم بیماری بهتر است به‌جای مراجعه به مراکز درمانی، در منزل بمانید و با استراحت کافی، مصرف نوشیدنی‌های گرم و سوپ، آبمیوه‌ها و سوپ‌های حاوی سبزیجات دوره درمان خود را در منزل بگذرانید. در حالت‌های حاد بیماری بهتر است پزشک به منزل شما بیاید تا اینکه شما به مطب پزشک مراجعه کنید. تغذیه در دوران کرونا را جدی بگیرید و حداقل در این روزها بیشتر از اینکه به فکر طعم غذا باشید، تقویت سیستم ایمنی بدنتان را تا جای امکان بالا ببرید و تغذیه در دوران کرونا را جدی بگیرید. به راحتی می‌توان با شناخت مواد غذایی مناسب در ایام کرونا مقاومت بدن را در برابر این ویروس بالا برده و و بر آن پیروز شد.

 

سوالات متداول

در ایام کرونا باید چه مقدار سبزی و میوه مصرف کنیم؟

در طول روز لازم است از چهار واحد میوه (چهار میوه متوسط) و پنج واحد سبزی (هر واحد سبزی معادل یک لیوان) استفاده کنیم. مصرف این مواد به مقدار بیش‌تر اشکالی ندارد و سبزی‌هایی که رنگ‌دانه‌های قوی مثل نارنجی، قرمز و زرد دارند دارای خاصیت آنتی‌اکسیدان‌های بالایی هستند که از جمله مواد غذایی مناسب در ایام کرونا به شمار می‌روند و تغدیه‌ای مناسب در دوران کرونا است.

آیا خوردن غذاهای با طبع گرم در درمان بیماری کرونا موثر است؟

خیلی از افراد با خوردن غذاهای گرم دچار عارضه‌های تنفسی، خارش، کهیر و حتی سرفه می‌شوند و همان سرفه را که به دلیل خوردن غذای گرم به وجود می‌آید به ویروس نسبت می‌دهند. باید بگوییم تا امروز تحقیقات علمی و قابل استنادی در رابطه با تاثیر غذا‌ها و خوراکی‌ها با طبع سرد یا گرم بر ویروس کرونا صورت نگرفته است. و این مبحث کاملا به شرایط بدنی افراد بستگی دارد. به طور کلی مصرف غذا‌هایی متناسب با فصل منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن و کمتر شدن التهابات در فصول سرد سال یا فصول گرم سال خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چاقی یا لاغر؟

محاسبه رایگان قد و وزن