کبد چرب چیست، چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟

آیا می دانستید کبد یکی از سنگین ترین و بزرگترین اعضای بدن و یکی از سه عضو اصلی آن است؟ همچنین می دانستید آشنایی با علائم کبد چرب تا چه حد می تواند ضروری باشد؟
برای ادامه حیات لازم است کبد شما، به عنوان یکی از مهم ترین اعضای بدن وظایف خود را به درستی انجام دهد. کبد مواد مغذی را تجزیه می کند، صفرا ترشح می کند و بدن را از سموم مختلف پاکسازی می کند. خبر خوب اینکه کبد از اعضای بسیار مقاوم است و در اغلب موارد نیاز به توجه ندارد؛ با این حال بیماری های شدید می تواند عملکردهای مهم بدن را مختل کرده و منجر به ضعف و ناراحتی شوند. در این مقاله قصد داریم ابتدا شما را با انواع کبد چرب آشنا کنیم و سپس به بررسی علائم کبد چرب بپردازیم. همچنین تأثیر کبد چرب در دوران بارداری و دوران کودکی نیز بررسی خواهیم کرد و در نهایت روش های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را به شما عزیزان معرفی می کنیم. در این نوشتار ضمن آشنایی با انواع گریدهای این بیماری، چند درمان موثر خانگی را نیز معرفی کنیم. برویم تا در ادامه به صورت تخصصی کبد چرب را بررسی کنیم.

راهنمای مطالعه

کبد چرب چیست؟

نام علمی کبد چرب، استئاتوز کبدی (fatty-liver) است. زمانی فرد دچار این بیماری می‌شود و علائم کبد چرب را در خود می‌بیند، که مقادیر بسیار زیادی از چربی در کبد فرد انباشته شده است. البته باید توجه داشته باشید که وجود اندکی از چربی در کبد ایرادی ندارد. زمانی که 5 الی 10 درصد از کبد فرد را چربی فرا گرفته باشد، متوجه می‌شود دچار بیماری کبد چرب شده است. کبد به هضم مواد غذایی و نوشیدنی‌ها کمک می‌کند، مواد مضر خون را فیلتر می‌کند و باعث دفع سموم بدن می‌شود.

چربی بیش از اندازه در کبد، باعث می‌شود که کبد شما دچار التهاب شده و این عضو حیاتی دچار زخم شود. زمانی که این التهاب بیشتر شود، زخم روی آن عمیق‌تر و بزرگ‌تر شده و در نهایت فرد دچار نارسایی کبد می‌شود. اگر نشانه های کبد چرب در خود می‌بینید باید هرچه سریع‌تر برای درمان اقدام کنید. در ادامه با انواع کبد چرب آشنا خواهیم شد. 

محصولات پیشنهادی: خرید عسل

 

انواع کبد چرب

اگر فرد دچار کبد چرب شده باشد و علائم کبد چرب دارد، باید فهیمد که الکل مصرف می‌کند یا خیر! زیرا افرادی که دچار کبد چرب هستند به دو دسته‌ کبد چرب الکلی (AFLD) و کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) تقسیم  می‌شوند:

کبد چرب الکلی (AFLD)

  • کبد چرب الکلی ساده (AFLD)
  • استئوهپاتیت الکلی (ASH)

کبد چرب الکلی ساده (AFLD):

فردی که الکل زیادی مصرف می‌کند و البته ضرر بسیاری به کبد خود می‌زند! زمانی که کبد دچار آسیب می‌شود نمی‌تواند به درستی چربی را ذخیره کند. در نهایت باعث تجمع چربی در کبد می‌شود. اگر چربی کبد با التهاب کبد همراه شود، پزشک معالج احتمالا کبد چرب الکلی ساده(AFLD) تشخیص می‌دهد.

استئوهپاتیت الکلی (NASH):

استئوهپاتیت الکلی نوعی ASH است. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که چربی جمع شده در کبد با التهاب کبد همراه شود. اگر فرد علاوه بر چربی و التهاب در کبد، الکل مصرف کند به احتمال زیاد پزشک معالج، “استئوهپاتیت الکی” را تشخیص می‌دهد. اگر از پیشرفت این بیماری جلوگیری نشود، نتیجه آن زخم و نارسایی کبد است.

کبد چرب غیر الکلی (AFLD)

  • کبد چرب غیر الکلی ساده (NAFLD)
  • کبد چرب حاد بارداری (AFLP)
  • استئوهپاتیت غیر الکلی (NASH)

استئوهپاتیت غیر الکلی(NASH):

استئوهپاتیت غیر الکلی(NASH) بیماری است که زیر دسته‌ی NASH است. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که تولید چربی در بدن بسیار بالا می‌رود و با التهاب کبد همراه می‌شود. زمانی که التهاب با چربی کبد در فرد وجود داشته باشد و هیچگونه سابقه مصرف الکلی نداشته باشد، پزشک NASH را تشخیص می‌دهد.

کبد چرب غیر الکلی ساده(NAFLD):

این نوع از بیماری کبد چرب زمانی رخ می‌دهد که فرد التهاب کبد دارد و الکل بسیار کمی مصرف می‌کند. اگر کبد فرد دچار چربی بیش از اندازه شده باشد و الکل کمی مصرف کند، پزشک معالج این بیماری را احتمالا NAFLD تشخیص دهد.

کبد چرب حاد بارداری(AFLP):

کبد چرب در بارداری بسیار بیماری نادری است اما در صورت دیدن علائم کبد چرب در بارداری باید حتما آن را جدی بگیرید. این بیماری معمولا در ماه سوم بارداری رخ می‌دهد. اگر کوچک‌ترین علائم کبد چربی در بارداری دیدید حتما به پزشک مراجعه بفرمایید. چرا که در صورت پشت گوشت انداختن این بیماری، ضربه‌ بزرگی به فرد و بچه‌ در شکم فرد می‌خورد.

حتما بخوانید:   خواص و فواید پیاز برای بدن

کبد چرب کدام مرحله از بیماری کبدی است؟

منظور از گرید کبد چرب چیست؟

کبد چرب را از لحاظ میزان پیشرفت چربی، به 4 گروه یا همان گرید، تقسیم بندی می کنند.

  • گرید یک:  

ساده ترین نوع آن بوده و به دلیل مصرف مواد غذایی ناسالم به وجود می آید. گرید یک، با افزایش فعالیت های روزانه و استفاده از خوراکی های سالم و دارو ها، قابل درمان است. این گرید برای افراد کهنسال، کمی خطرناک است.

  • گرید دو:

در گرید دو اوضاع کبد بیمار کمی پیچیده است و باید تحت نظر پزشک معالج باشد. این افراد رژیم غذایی خاص خود را دارند تا بهبودی حاصل شود.

  • گرید سه: 

اگر کبد بیماری در گرید 3 قرار داشته باشد، تنها با بهبود سبک زندگی درمان نمی شود. این افراد زمانی که در حالت گرید دو قرار داشته اند، با سهل انگاری، چربی کبد خود را به گرید 3 رسانده اند.

  • گرید چهار:

این گرید به سیروز کبدی معروف است و فرد به پیوند کبد اجتیاج پیدا می کند.

 

چرا اصلا کبد چرب می شود؟

چرا کبد، چرب می شود؟

از جمله مشکلات رایج بین افراد جامعه “کبد چرب” است؛ متاسفانه در اکثر موارد این بیماری به صورت پنهان بدن انسان را نابود می‌کند. اگر اغلب اوقات غذاهای چرب و ناسالم می خورید، بیش از حد مشروبات الکلی مصرف می کنید و تحرک کافی ندارید، حتما کبد شما چرب است و نیاز به درمان دارید. البته عواملی از جمله بارداری و یا مصرف برخی از داروهای الکلی، می تواند کبد سلامت کبد را تحدید کند. در ادامه با چند مورد از عوامل موثر در ابتلا به کبد چرب اشاره می کنیم:

  • بارداری
  • وزن زیاد و چاقی
  • مصرف الکل زیاد
  • داشتن و یا سابقه هپاتیت
  • ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • بالا بودن قند خون، کلسترول و گلیسیرید
  • ابتلا به دیابت

 

علائم و نشانه های کبد چرب را بشناسیم

نشانه ها و علائم کبد چرب (آیا کبد من چرب است؟)

علائم کبد چرب می تواند در افراد مختلف، متفاوت باشد، کبد چرب می تواند در مردان و زنان متفاوت باشد، یا اینکه تاثیرات منفی بر روی چهره و پوست داشته باشد. در ادامه با برخی از این علائم آشنا خواهیم شد:

علایم کبد چرب به صورت کلی

همانطور که پیش تر گفته شد، کبد چرب از دسته بیماری های خاموش است و نشانه های خیلی مشخصی ندارد. اما اگر فرد سمت راست بالای شکم احساس درد داشته باشد و با وجود خواب کافی هنوز احساس خستگی دارد، باید برای اطمینان به پزشک مراجعه کند. از دیگر علائم کبد چرب شامل موارد زیر می باشد: 

  •  زردی پوست و چشم
  • کاهش وزن
  • ضعف
  • خارش پوست
  • تورم شکم
  • خونریزی از بینی
  • از دست دادن اشتها
  • بزرگ شدن سینه‌ها در مردان

علائم کبد چرب در زنان

اگر خانمی علائم کبد چرب در بدن خود دید، باید هرچه سریع‌تر به پزشک خود مراجعه کند. تشخیص قطعی کبد چرب باید توسط پزشک صورت بگیرد که از طریق آزمایش خون، تصویربرداری از کبد و بیوپسی کبد چرب انجام می گیرد. اما با دانستن علائم کبد چرب می‌توانید سریع‌تر متوجه این بیماری شوید و برای درمان اقدام نمایید. علایم کبد چرب در زنان معمولا با خونریزی شدید در قائدگی، نامنظم شدن عادت ماهیانه، بی اشتهایی و خستگی همراه است. بوی بد دهان، زردی سفیدی چشم و زردی پوست از دیگر علائم کبد چرب است. دیگر علایم کبد چرب به شرح زیر است:

  •       ریزش مو و حساسیت های پوستی
  •       کاهش سوخت ساز بدن و افزایش وزن
  •       درد و تورم در بالای سمت راست شکم
  •       سندرم پیش از قائدگی شدید و حساسیت پستان‌ها
  •       کم خونی
  •       اختلال و خون‌ریزی در دستگاه گوارش، لثه و بینی
  •       اسهال
  •       رفلاکس معده و مشکل در هضم غذا
  •       خشکی چشم
  •       بدن درد

علائم کبد چرب در پوست و چهره

پوست عضوی از بدن است که بسیار هوشمندانه عمل می‌کند. براساس آب و هوایی که در آن زندگی می‌کنید و شغلی که دارید، پوست واکنش های مختلفی از خود نشان می‌دهد. برای مثال کسانی که در آب و هوای گرم زندگی می‌کنند پوست تیره‌تری دارند و میزان آفتاب سوختگی فرد هم کمتر می‌شود. پس باید به پوست بیشتر دقت کنیم چرا که ظاهر این اندام می‌تواند از درون بدن ما خبر دهد.

نشانه های کبد چرب چگونه در پوست و چهره ما آشکار می شود؟

زردی و یرقان از شایع‌ترین علائم کبد چرب است. زردی پوست از علائم بزرگ کبد چرب است که نشان از پیشرفت کبد چرب و سیروز کبدی است. وجود لکه‌های قهوه‌ای روی صورت از نشانه‌های کبد چرب است. البته باید توجه داشته باشید که این لکه‌ها با کک و مک تفاوت دارد. زمانی که فردی دچار کبد چرب می‌شود، استروژن در خون وی زیاد می‌شود به همین دلیل است که لکه‌های قهوه‌ای روی صورت، زیر بغل و گردن دیده می‌شود. اگر سفیدی چشم فرد مشکوک به کبد چرب متمایل به زری رود، باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کند. از دیگر علائم کبد چرب در پوست و چهره به شرح زیر می باشد:

  •       خارش پوست
  •       آکنه
  •       قرمزی کف دست
  •       پوست رنگ پریده
  •       ریزش مو
حتما بخوانید:   راهکار برای کاهش استرس در زمان خواب

تشخیص بیماری کبد چرب توسط پزشک

بیماری کبد چرب از راه‌ های مختلفی قابل تشخیص است. به دلیل جدی بودن بیماری کبد چرب باید حتما به سراغ دکتر متخصص بروید و از علائم کبد چربی که بدنتان از خود نشان می‌دهد آگاه باشید. پزشک شما می تواند با روش های زیر، پی ببرد که کبد شما چرب است یا خیر: 

معاینه کبد چرب

معاینه بدنی بیمار مشکوک علائم کبد چرب

پزشک با دیدن علائم کبد چرب، برای بررسی آن می‌تواند شکم فرد را لمس کند. اگر کبد دچار التهاب شده باشد، تورم دارد و از روی شکم قابل تشخیص است. اما به این نکته توجه کنید که امکان دارد کبد، هنوز به التهاب و تورم نرسیده باشد اما بیماری در حال پیشروی باشد. پس باید بررسی‌ های کامل تری صورت بگیرد.

نمونه گیری جهت آزمایش کبد چرب

آزمایش خون

اگر در آزمایش خون، آنزیم‌های کبدی افزایش پیدا کرده است، فرد دچار بیماری کبد چرب شده‌ است. بالا بودن آنزیم نشان دهنده‌ التهاب در کبد فرد است؛ و وجود التهاب از علائم کبد چرب می باشد. در این حالت پزشک آزمایش های دیگری مانند آلانین آمینوترانسفراز(ALT) و تست آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) را از فرد می‌خواهد.

آزمایش خون برای تشخیص کبد چرب

تصویربرداری از بیمار مشکوک به کبد چرب

انواع تصویر برداری ها وجود دارد که ممکن است پزشک برای تشخیص کبد چرب از آن استفاده کند. سی تی اسکن، سنوگرافی و اسکن MRI از جمله تصویربرداری‌هایی است که پزشک برای دیدن و بررسی علائم کبد چرب از آن‌ها استفاده می‌کند. در برخی از موارد، برای تشخیص زخم کبد از آزمایش آلاستوگرافی ناپایدار استفاده می‌ شود. در این تست برای اندازه‌گیری سفتی و نرمی کبد از امواج صوتی با فرکانس پایین استفاده می‌کنند.

تصویربرداری برای تشخیص کبد چرب

بیوپسی کبد چرب

اگر علائم کبد چرب دارید و می‌خواهید خیالتان از بابت آن را راحت باشد، می‌توانید از بهترین راه تشخیص کبد چرب استفاده کنید! “بیوپسی کبد چرب بهترین راه تشخیص این بیماری است” در این راه پزشک سوزنی را به داخل کبد شما وارد می‌کند و نمونه بافت را برای آزمایش برمی‌دارد. ولی نگران نباشید! چراکه پزشک هنگام کار از بی حسی موضعی استفاده می‌کند و شما دردی احساس نمی کنید. با استفاده از این آزمایش، می‌توان از وجود زخم کبد و یا کبد چرب مطلع شد. 

پیشگیری از کبد چرب

کبد چرب درمان قطعی ندارد! تنها با مصرف مواد غذایی سالم، می‌توان از ابتلا به کبد چرب و پیشرفت بیماری در بدن جلوگیری کرد و علائم کبد چرب را در بدن از بین برد. مهم‌ترین و بهترین کاری که می‌توانید برای کبد خود انجام دهید استفاده از مواد غذایی سالم است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، استفاده از غذاهای چرب و ناسالم بسیار رایج شده است. فروشگاه اینترنتی هایپر لایف مواد غذایی سالمی را در اختیار شما گذاشته است تا با مصرف این مواد غذایی، کبدتان سلامتی خود را بازیابد.

 

از دشمنان سرسخت کبد، الکل است. اگر عادت به مصرف الکل کرده‌اید، بهتر است هرچه سریع‌ تر آن را کنار بگذارید؛ چرا که تاثیر بسیار بدی روی کبد و کلیه شما می‌گذارد. عوامل دیگری که باعث پیشگیری از کبد چرب می‌شود به شرح زیر است:

  • داشتن رژیم غذایی سالم
  • جلوگیری از افزایش وزن
  • انجام ورزش هر روزه
  • کنترل قند خون، گلیسیرید و کلسترول خون
  • کنترل مصرف الکل

علت ضرورت درمان سریع کبد چرب

بیماری کبد چرب در ابتدا بی سروصدا و خاموش است. اما باید بدانید که اگر فرد کوچک‌ترین علائم کبد چرب را در خود مشاهده کرد، باید هرچه سریع‌تر به دنبال درمان آن باشد؛ زیرا بیماری در حال پیشرفت است. شاید در ابتدا این بیماری تنها مقداری رسوب باشد اما هر چه پیش‌تر می‌رود این رسوب بیشتر و بیشتر شده و کبد فرد دچار التهاب شود. التهاب بافت کبد را تخریب می کند، سلول‌های کبد را از بین می برد و در نهایت فرد دچار نارسایی کبد خواهد شد. بنابراین با کوچکترین علائم کبد چرب، برای درمان دست به کار شوید و از پیشرفت آن در بدن خود جلوگیری کنید.

 

درمان کبد چرب با روش‌های خانگی

اگر علائم کبد چرب دارید، برخی از درمان های خانگی می تواند بسیار امیدوار کننده باشد. حتی در برخی موارد می توان گفت از بهترین و مطمئن ترین راهکارها برای درمان کبد چرب، استفاده از روش های خانگی است. این روش ها نه تنها از چرب شدن کبدتان جلوگیری می کند، بلکه کنترل نیز خواهد کرد. در ادامه به درمان کبد چرب و پیشگیری از کبد چرب می‌پردازیم:

استفاده از سرکه سیب

که از زمان قدیم تا کنون از سرکه سیب به عنوان از بین برنده‌ سموم بدن استفاده می‌شده است. دو روش برای مصرف استفاده سرکه سیب برای افراد دارای علائم کبد چرب وجود دارد:

روش اول به این صورت است که یک قاشق سرکه سیب خانگی را در یک لیوان آب مخلوط کنید و قبل از هر وعده‌ غذایی آن را میل کنید. خوردن سرکه سیب قبل از غذا منجر به سوزاندن چربی‌های اضافی کبد می‌شود. سعی کنید از سرکه سیب های خانگی و غیر صنعتی برای بهبودی علائم کبد چرب استفاده نمایید. فروشگاه اینترنتی هایپر لایف، بهترین نوع سرکه سیب ها را در اختیار شما عزیزان قرار می دهد، برای خرید آن و رهایی از کبد چرب، کافیست اینجا کلیک کنید. 

روش دوم تفاوت چندانی با روش اول ندارد؛ یک قاشق سرکه سیب، یک لیوان آب و یک قاشق عسل را با یکدیگر مخلوط کنید. نکته‌ قابل توجه این است که باید معجون دوم را دو بار در روز یعنی نیمی در شب و نیم دیگر در صبح مصرف کنید. این روند را 30 روز ادامه دهید سپس به پزشک معالج خود مراجعه نمایید، خواهید دید که تا چه حد کبدتان به سمت بهبودی رفته است. 

حتما بخوانید:   تغذیه سالم و اهمیت آن برای سلامتی

چای سبز برای کبد چرب

اکثر افراد از خواص چای سبز برای کبد چرب مطلع هستند. اگر علائم کبد چرب دارید، چای سبز برای جلوگیری از پیشرفت کبد چرب از گزینه های عالی است. چای سبز تاثیر بسیار زیادی در جلوگیری از تجمع چربی در کبد دارد و می‌تواند از ابتلا به کبد چرب جلوگیری کند. البته باید توجه داشته باشید که چای سبز به تنهایی کافی نیست و باید در کنار مراقبت‌ها از آن استفاده کنید. خرید چای سبز طبیعی اصل و فاقد هیچ گونه افزودنی در فروشگاه هایپر لایف موجود می باشد. یک فنجان از آن را نوش جان کنید، علاوه بر اینکه از طعم اصیل آن لذت خواهید برد، می تواند از ابتلا به کبد چرب، پیشگیری کند و یا اینکه چربی های آن را در طول زمان، بهبود دهد. دقت کنید هر نوع چای سبز را برای درمان کبد چرب مصرف نکنید! چای های حاوی مواد افزودنی، برای کبد مناسب نیستند و ممکن است شرایط کبد شما از قبل خطرناک تر شود!

عرق کاسنی برای کبد چرب

عرق کاسنی از پرمصرف‌ترین عرق‌هایی است که برای درمان کبد چرب استفاده می‌شود. عرق کاسنی به دلیل داشتن سه ویتامین اساسی و موثر  (A,K,S) در بین افرادی که کبد چرب دارند، محبوب است. این عرق به علت طبع سرد و معتدلی که دارد، باعث دفع سموم بدن و خون می‌شود. از علائم کبد چرب، جوش روی بدن است. اگر می‌خواهید جوش روی بدن خود را درمان کنید، بهترین درمان‌هایی که می‌توانید برای خود در نظر بگیرید، مصرف عرق کاسنی است.

اگر احساس می کنید کبد چرب دارید و یا اینکه ترس از این بیماری در شما وجود دارد، کافیست یک عرق کاسنی اصل از فروشگاه اینترنتی هایپر لایف سفارش دهید و با خیال راحت آن را مصرف کنید. 

عرق شاتره برای کبد چرب

همانطور که در بالا گفته شد، از علائم کبد چرب وجود جوش روی بدن و صورت است. عرق شاتره نیز تاثیر بسیار مفیدی برای از بین بردن جوش روی بدن فرد مبتلا به کبد چرب دارد.

در فروشگاه هایپر لایف عرق شاتره اصل بدون هیچ ماده افزودنی موجود است. تاکید ما بر روی مواد افزودنی به این دلیل است که این مواد با رسوب در کبد می تواند شرایط کبد را نسبت به قبل بدتر کند. پس از جایی عرقیات خود را تهیه کنید که با روش های استاندارد و علمی تولید شده باشد.

آیا کودکان به کبد چرب مبتلا می شوند؟

کبد چرب در کودکان، نسبت به بزرگسالان، شیوع کمتری دارد. تجمع چربی در کبد بزرگسالان می تواند ناشی از مصرف الکل باشد، اما در کودکان معمولا به دلیل مصرف بی رویه غذاهای فرآوری شده و رژیم غذایی نامناسب و عدم تحرک به وجود می آید. کبد چرب در کودکان معمولا به دو نوع تقسیم می شود:

  1. کبد چرب ساده
  2. استئاتوهپاتیت غیرالکلی (NASH)

بررسی کبد چرب در کودکان

مطالعات علمی نشان داده که در آزمایش 54 درصد از کودکان چاق، علائم کبد چرب گرید1 دیده شده است. شیوع این بیماری در پسر بچه ها از دختران بیشتر بوده و با افزایش سن، احتمال ابتلا به آن نیز بالاتر خواهد رفت.

علائم کبد چرب در کودکان

نشانه های کبد چرب در کودکان معمولا زمانی آشکار می شود که به کبد آسیب جدی وارد شده باشد و در مراحل اولیه هیچ نشانه ای ندارد. اگر در کودک خود هر یک از علامت های زیر رامشاهده کردید، حتما با پزشک متخصص کودکان مراجعه نمایید:

  • دردهای شکمی
  • خستکی مفرط
  • سردرد
  • مشکل تمرکز
  • اضطراب و بد خلقی
  • تغییر رنگ پوست

عوامل ایجاد کننده کبد چرب در کودکان

  • چاقی و اضافه وزن
  • چربی خون بالا
  • مقاومت به انسولین
  • کاهش وزن غیر اصولی
  • ابتلا به هپاتیت C
  • مصرف غذاهای فرآوری شده

در حال حاضر هیچ نوع دارویی برای درمان کبد چرب کودکان وجود ندارد. بهترین راه درمان، تغییر سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی است.

کلام آخر

اگر شما علائم کبد چرب را بشناسید و می‌توانید در صورت مبتلا شدن، از آن باخبر شوید و به دنبال درمان کبد چرب روید. باید به خود و واکنش‌هایی که بدنتان از خودش بروز می‌دهد توجه بسیاری کنید تا علایم کبد چرب را هر چه سریع‌تر متوجه شوید و آن را درمان کنید. مهم‌ترین و بیشترین عاملی که در پیشگیری و درمان کبد چرب مهم است، سبک زندگی شماست. داشتن سبک زندگی سالم نه تنها برای کبد چرب بلکه در همه‌ی ابعاد زندگی شما تاثیر زیادی می‌گذارد. فروشگاه اینترنتی هایپر لایف، با فروش مواد غذایی سالم به دنبال گسترش و تبلیغ راه زندگی سالم است که شما با خیال راحت می‌توانید از آن خرید کنید.

 

سوالات متداول

از کجا بفهمیم کبد چرب داریم؟

اگر دچار زردی پوست و چشم، کاهش وزن، ضعف، خارش پوست، تورم شکم، خونریزی از بینی و از دست دادن اشتها شدید، حتما یک نوبت دکتر بگیرید.

چگونه از کبد چرب پیشگیری کنیم؟

برای جلوگیری از کبد چرب باید یک رژیم غذایی سالم داشته باشید، با ورزش منظم از افزایش وزن جلوگیری کنید تا بتوانید قند خون و کلسترول بدن را کنترل نمایید.

بهترین روش برای درمان خانگی کبد چرب چیست؟

استفاده از عرقیاتی مانند کاسنی و شاتره (البته به صورت منظم و زیر نظر پزشک) می تواند تاثیر به سزایی داشته باشد. در متون طب سنتی مصرف سرکه سیب و چای سبز بسیار توصیه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چاقی یا لاغر؟!

محاسبه رایگان قد و وزن